In de media

Publicaties en reportages

Nieuwe Jaargang Kroatische Wijn Jakov Prošek Krijgt Premium Classificering

Nieuwe Jaargang Kroatische Wijn Jakov Prošek Krijgt Premium Classificering


Geplaatst op 6 oktober 2023

Wijnhuis Vinoplod uit Šibenik heeft de nieuwe jaargang van hun befaamde Kroatische wijn Jakov Prošek gelanceerd. De wijn zit in een nieuwe fles met een nieuw label en heeft de classificering premium gekregen.

Prošek is een beroemde zoete wijn uit Dalmatië, een wijnregio in het zuiden van Kroatië aan de Adriatische Zee. Deze wijn wordt volgens de befaamde "pasito" methode geproduceerd, waarbij de druiven worden gedroogd voordat ze worden geperst. Dit resulteert in een geconcentreerde en intense smaak. Voor de nieuwe Jakov zijn de autochtone witte druivenrassen Debit, Maraština en Trbljan gebruikt, die perfect samenkomen om de unieke smaakprofielen van deze premium wijn te creëren.

De nieuwste jaargang, die nog steeds de naam Jakov draagt, heeft recent de prestigieuze classificering 'Vrhunsko' (premium) ontvangen, wat getuigt van de uitzonderlijke kwaliteit van deze wijn.

Vinoplod Jakov Prošek is nu exclusief verkrijgbaar in Nederland bij Croatiangrapes.com. Deze weelderige wijn biedt tal van gastronomische toepassingen, waaronder perfecte combinaties met chocolade(desserts), sinaasappels, paté, verschillende kazen en is bijzonder geschikt om unieke wijncocktails te creëren. Ontdek de verfijning van Jakov Prošek en ervaar een ongeëvenaarde culinaire beleving.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.