In de media

Publicaties en reportages

Nieuw: Bolfan's Biodynamische Centurion Gold Brut Nature

Nieuw: Bolfan's biodynamische Centurion Gold Brut Nature


Geplaatst op 9 oktober 2023

Bolfan, een gerenommeerde producent van biodynamische wijnen, presenteert met trots hun nieuwste creatie: de Centurion Gold Brut Nature. Deze uitzonderlijke mousserende wijn, gemaakt van 100% Chardonnay volgens de methode traditionelle, heeft een tweede gisting op de fles ondergaan gedurende maar liefst vier jaar, wat resulteert in een uniek en verfijnd smaakprofiel.

Wijnhuis Bolfan is gevestigd in het schilderachtige landschap in het noorden van Kroatië. De Centurion Gold Brut Nature weerspiegelt Bolfan's toewijding aan duurzaamheid en authenticiteit in de wijnbereiding. De 100% Chardonnay-druiven, met zorg verbouwd op biodynamisch beheerde wijngaarden, hebben bijgedragen aan deze buitengewone mousserende wijn.

De keuze voor de methode traditionelle benadrukt Bolfan's streven naar excellentie en vakmanschap in de wijnproductie. Door het vermijden van toegevoegde suikers en het minimaliseren van externe interventies, heeft Bolfan een wijn gecreëerd die de essentie van Kroatië en het karakter van Chardonnay op een authentieke manier weergeeft.

Vier jaar rijping in de fles


Het kenmerkende aspect van de Centurion Gold Brut Nature is de tweede gisting op de fles, die vier jaar duurde. Gedurende deze tijd ontwikkelde de wijn zijn complexiteit en karakter, met subtiele tonen van geroosterd brood, elegante citrusnuances en een delicate romigheid. Het resultaat is een verfijnde en evenwichtige wijn, met een sprankelende frisheid die de zintuigen prikkelt.

Wijnliefhebbers en fijnproevers worden uitgenodigd om de Centurion Gold Brut Nature te ontdekken en te genieten van een unieke smaakervaring die de perfectie van vier jaar gisting op de fles weerspiegelt, waar vakmanschap en natuur in perfecte harmonie samenkomen.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.