Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Vina Carić Plovac Ploški Barrique


De druiven voor deze wijn groeien op dezelfde posities als onze succesvolle sterrenwijn Plovac Ploški met het blauwe label. Verschil is dat deze wijn gerijpt is in vaten van 225 en 500 liter gemaakt van nieuw Slavonisch eiken. En deze wijn heeft tijdens de Balkans International Wine Competition 2022 Double gold gewonnen en is tot 'Best of show Croatia' uitgeroepen.
Uitspraak: Winá Tsárítsj Plówàts Plòshjkie Barriek
Wijnhuis: Vina Carić
Regio: Hvar, Dalmatië
Druif: Plavac Mali (letterlijk: Kleine Blauwe)
Jaar: 2016
Smaak: Deze donkerrode wijn heeft een bijzondere neus van zoete pruimen en amarena-kersen. In de smaak proef je veel donker rood fruit. De stevige tannines en het alcoholpercentage worden mooi gecompenseerd door het hogere suikergehalte.
Serveren bij: Pašticada (runderstoofvlees), Lam, kreeft, zwarte inktvisrisotto en barbecuevlees.
Ideale serveertemperatuur: 18 graden Celsius.
Type wijn: Premium kwaliteit rode wijn.
Details vinificatie: Fermentatie op natuurlijke gisten. Maceratie gedurende vijf tot zes dagen. Rijping in barrique vaten van nieuw Slavonisch eiken voor tenminste één jaar.
Inhoud: 0,75 l
Alcoholpercentage: 15,2 % vol.
Zuren: 4,9 g/l
Suiker: 6,1 g/l
Bijzonderheden: De wijngaarden liggen op de zeer steile hellingen van het beschermde wijngebied Ivan Dolac. De druiven groeien op beste posities van deze oude (20-30 jaar) wijngaarden op de zuidkant van het eiland Hvar [Gwáár]. De oude Grieken hebben in 384 voor Christus de kolonie Pharos (Hvar) gesticht op de plek waar nu het stadje Stari Grad ligt.

Vina Caric Plovac Ploski barrique
Vina Caric kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.