Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

Nieuw witte wijnen Skaramuca

Twee bijzondere nieuwe witte wijnen van Vina Skaramuča

Geplaatst op 30 maart 2022

We hebben twee prachtige nieuwe wijnen van wijnhuis Skaramuča. De oude vertrouwde Pošip in een nieuwe jaargang en de Aria die ook heel uniek is omdat het de eerste keer is dat dit wijnhuis een witte blend gemaakt heeft.

Skaramuča Pošip is de Grande Dame van wijnhuis Dingač Skaramuča in Dalmatië. Deze sjieke en elegante witte wijn van de autochtone druif Pošip heeft een strogele kleur met een gouden gloed. De geur knalt uit je glas en is tropisch met veel steenfruit en mineralen. De volle smaak is aromatisch met veel citrus, grapefruit en fijne zuren. De afdronk is lang en romig. Het is wellicht niet één van de goedkoopste witte wijnen maar ze is ieder slokje dubbel en dwars waard.

De Aria van Skaramuča is een nieuwe witte wijn gemaakt van twee bijzondere autochtone Dalmatische druiven Pošip en Rukatac (ook bekend als Maraština). Het is voor het eerst dat dit wijnhuis een blend maakt van van twee variëteiten. Aria is dan ook in de letterlijke vertaling uit het Latijn: verfrissende lucht.

Het is een crispy frisse wijn met veel citrus, citroengras en een beetje sinaasappelschil. Het is een lichte wijn met mooie levendige zuren. De fruitigheid van de cuvée is te danken aan de rukatac-druif en maakt dit een heerlijke frisse opwekkende blend.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.