Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

Proefschrift favorieten

Proefschrift Lentewijnen 2022: de keuze van de importeurs

Geplaatst op 20 mei 2022

Het voorjaar is weer begonnen en daarom nodigde Proefschrift (onderdeel van The Wine & Food Association) de importeurs uit om ieder drie favoriete lentewijnen te selecteren en op te sturen. Uiteraard hebben wij dat ook gedaan en één van deze wijnen is zelfs favoriet geworden van het Proefschrift proefpanel.

Iedere importeur werd uitgenodigd om twee witte wijnen en één rode wijn op te sturen. Prijsindicatie: betaalbaar voor iedereen. Proefschrift ontving een mooi geschakeerde selectie wijnen van goed tot zeer goed niveau.

Voor Proefschrift golden als belangrijke criteria: aantrekkelijk fruit, frisse, levendige zuren, lekker doordrinkbaar, ook bij een lunchgerecht. Per importeur is de wijn die wat hen betreft bij uitstek het label ‘lentewijn’ verdient voorzien van een zonnetje.

De favoriete lentewijn uit ons assortiment is dan ook geworden de Malvazija istarska 2021 van wijnhuis Medea. Hieronder volgen de smaakbeschrijvingen van de drie wijnen die wij ingestuurd hebben.

WIT - Malvazija Istarska, Medea, Hrvatska Istra, Kroatië 2021

Malvazija istarska; schoon uiterlijk, malvasia herkenbaar in geur en smaak, sappige aanzet, wit fruit en wat florale tonen, daaronder een mooie kruidigheid, wijn met body, ook heerlijk voor aan tafel (12,5%) Bekijk de wijn hier.

WIT - G, Bolfan, Zagorje-Medimurje, Kroatië 2021

Graševina, biodynamisch; schone kleur, goede geuraroma’s, fris en zuiver, sappige aanzet, mooi rijp fruit, hoge zuren zorgen voor fraîcheur, licht kruidige ondertoon, correcte lengte, prima terraswijn en mooi bij fris voorgerecht (13%). Bekijk de wijn hier.

ROOD - Cabernet Sauvignon, Medea, Hrvatska Istra, Kroatië 2020

Cabernet sauvignon; redelijk volle kleur, cabernet-aroma’s met vulling, smakelijke aanzet, verleidelijk fruit, sappig en soepel, correcte zuren en kruidigheid, goede lengte (13,5%). Bekijk de wijn hier.


Lees het complete artikel van Proefschrift hier.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.