Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

My Image

Succesvolle Wine Professional voor Kroatische wijn

Geplaatst op 17 januari 2018
2018 is fantastisch begonnen voor Croatiangrapes.com en zeker ook voor de promotie van Kroatische wijn in Nederland. Er was geen artikel in krant, vakblad of wijnblog over de Wine Professional dat niet repte over Kroatische wijn tijdens de Wine Professional.

Om te beginnen kreeg de Kroatische ambassadeur de eer om tijdens de uitreiking van de Diamond Awards in hotel de L’Europe in Amsterdam de Wine Professional 2018 officieel te openen. Ook Croatingrapes.com was hierbij uiteraard aanwezig met een ere-tafel waar we een aantal nieuwe wijnen gelanceerd hebben.

Bekijk hieronder de video van de opening door de Kroatische ambassadeur. Artikel gaat verder onder de video.


Veel aandacht voor Kroatië

Ook tijdens de drie beursdagen in de RAI is Kroatische wijn extra voor het voetlicht gebracht tijdens diverse bijeenkomsten. Dat begon al op de eerste dag waar in het Forum Gastronomicum studenten van de Academie voor Gastronomie kennis mochten maken met wijnen uit Midden-Europa. Ze proefden onder andere Hongaarse en Kroatische wijnen. Dit werd uiteraard van commentaar voorzien door enkele importeurs, waaronder Croatiangrapes.com.

In het Gault&Millau theater was een bijzondere proeverij met louter Kroatische wijnen. Ook hier deden wijnen van Croatiangrapes.com mee en Diederik Swart mocht de genodigden uitleg geven over de wijnen. De proeverij werd voorzien van een aantal bijzonder goed passende gerechten die gemaakt werden door Talentvol Chef van het jaar 2018 Dennis Huwaë van Restaurant Daalder. Artikel gaat verder onder de foto.

My Image


Hip and Happening
Onze stand is ook zeer goed bezocht. Kroatië is hip and happening en we merkten duidelijk dat bezoekers op zoek zijn naar iets waarmee ze hun gasten kunnen verrassen. “Frankrijk, Spanje en Italië geloven we nu wel. Jullie hebben echt iets moois te bieden met hele zuivere wijnen van bijzondere druiven”, is een opmerking die we diverse malen gehoord hebben. Bezoekers vonden het ook fijn om samen met Josip Pavičić , vertegenwoordiger van een ons wijnhuis Feravino wijnen te kunnen proeven.

Afsluiting bij Alex+Pinard
Na drie dagen serieus doen op de Wine professional hebben we de beurs afgesloten met een ontspannen event dat toegankelijk was voor iedereen. Bij wijnbar Alex+Pinard in de Dapperstraat in Amsterdam Oost lieten we ook de ‘gewone stervelingen’ genieten van de nieuwste jaargangen markante Kroatische wijnen. Onderwijl konden ze genieten van een speciaal voor de gelegenheid samengesteld driegangen diner geïnspireerd op de Kroatische keuken.

My Image

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.