My Image

Kroatische witte wijn

van autochtone druiven

Dona Lagradi


Deze unieke Kroatische witte blend is afkomstig uit de heuvels van Pleševica, niet ver van de hoofdstad Zagreb richting de grens met Slovenië. Hij is gemaakt van het echte Kroatische druivenras Graševina in combinatie met een aantal prachtige koelklimaat druivenrassen.

Wijnhuis: Lagradi
Regio: Plešivica (Uplands)
Druif: Graševina, Riesling, Manzoni Bianco (kruising tussen Riesling en Pinot Blanc) en Silvanac Zeleni (Groene Sylvaner in de verhouding: 30/30/30/10
Jaar: 2021
Smaak: Deze spannende licht groengelige wijn heeft een frisse en mineralige geur met een groen appeltje en een beetje perzik. De smaak is ook heerlijk fris en droog met veel citrus en een beetje grapefruit in de afdronk. Het is een gelaagde en eetlustopwekkende wijn met mooie lengte.
Serveren bij: Het is een mooi gastronomisch glas wijn met vele mogelijkheden. Uiteraard passen vele visjes erbij maar ook charcuterie, een gegrild kippetje, lichte varkensvlees gerechten of mooie salades met tonijn, zalm, of eend gaan heel goed samen met deze veelzijdige wijn. Of wat dacht je van zuurkoolgerechten die ze lokaal ook vaak eten of een mooie kaasfondue.
Ideale serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius
Vinificatie: Uitsluitend in RVS-tanks.
Inhoud: 0,75 liter
Sluiting: Schroefdop
Alcoholpercentage: 13,5 %
Suiker: 3,4 g/L
Zuren: 7,6 g/L
Bodem: De bodem waarop de wijngaarden bestaat uit klei en mergel.
EAN: 3 859892 201531

Dona Lagradi

Kaart Lagradi

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.