My Image

Online Proeverij

van autochtone druiven


Online kaas-wijn proeverij met kaasexpert Betty Koster en wijnmaker Ivana Carić

3 wijnen – 9 kazen – 2 experts

Datum en tijd:
Vrijdag 11 december van 19:00 tot 21:00

Geniet in alle rust thuis van een bijzondere online kaas-wijnproeverij. Hierbij proef je drie markante prijswinnende wijnen uit oeroud wijnland Kroatië in combinatie met negen waanzinnige kazen uit heel Europa.

De presentatie is in handen van Mario Pranić van Croatiangrapes.com, importeur van Kroatische wijnen. Hij laat twee experts vertellen over hun passie die tijdens deze proeverij perfect samenkomen.

Ivana Carić maakt samen met haar man Ivo prachtige wijnen op het zonovergoten Dalmatische eiland Hvar. Ze gebruiken hiervoor bijzondere autochtone druiven met klinkende namen als Bogdanuša en Plavac Mali. Hun wijnen worden in binnen- en buitenland zeer goed gewaardeerd door topsommeliers en wijnschrijvers en winnen regelmatig prijzen op internationale concoursen.

Kaasexpert Betty Koster van L’Amuse is meester in het combineren van kaas en wijn. Ze heeft het eiland Hvar en wijnhuis Vina Carić al eens bezocht waarbij ze ontdekt heeft dat het bijzondere en pure karakter van de wijnen bijzonder goed samengaat met vele fijne en bijzondere kazen uit haar collectie.

Maak kennis met funky druivenrassen en bijzondere kazen. Ervaar de hemelse combinaties onder leiding van de wijnmaker en de kaasexpert.


Wat proef je?
We proeven deze avond drie topwijnen van wijnhuis Vina Carić in Dalmatië. Een van deze wijnen is eerder geschonken in driesterrenrestaurant de Librije en een andere wijn is speciaal geselecteerd als ‘Superkaaswijn’ door kaasexpert Betty Koster.

Smakelijk en vermakelijk
Wij zorgen voor een spetterende presentatie. Jij kunt thuis genieten van mooie wijnen en kazen en je krijgt er een leerzaam stukje entertainment bij. Want wees nou eens eerlijk, wat weet jij eigenlijk van wijnland Kroatië en van het pairen van kazen met wijn? Na deze avond weet je meer en wil je ongetwijfeld ook meer!

Twee (+ drie)
Je kunt met z’n tweeën deelnemen aan de proeverij, je kunt ook (geheel corona proof) twee vrienden uitnodigen om samen een fijne avond te hebben. De wijn en kaas is voldoende voor vier personen, het entertainment voor een zaal vol.

Wat heb ik nodig?
• Je hebt twee wijnglazen nodig (of vijf als je met zijn vijven bent)
• Een laptop of tablet met internetverbinding en Zoom geïnstalleerd.
• Een koelkast om de witte wijn en de kaas in te doen.

Hoe krijg ik de kaas en de wijn?
Je krijgt de wijn en de kaas gekoeld thuis geleverd op 10 december tussen 17:00 en 22:00 uur.
Je kunt het ook afhalen in een van de winkels van l’Amuse in IJmuiden (Dokweg 21) of Amsterdam (Olympiaplein 111). Afhalen kan ook nog op vrijdag 11 december.

Prijs:
Online bestellen en thuisbezorging: 99,95 (inclusief gekoelde verzending)
Afhalen in een van de winkels: 89,95

De kaas en wijn is voldoende voor 2 tot 5 personen.

Online bestellen:
Je kunt de proeverij online bestellen in de webshop van L'Amuse.De proeverij is een samenwerking tussen
Fromagerie l’Amuse, wijnimporteur Croatiangrapes.com en wijnhuis Vina Carić.Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.